Krásné Vánoce vám všem !

Publikován: 10:10, 23. prosinec 2019

Dobrý den, mohu dál? Jen na chvilku, ani se neposadím, nechci zdržovat; vím, že toho máte ještě hodně... No jasně, už máte všechno hotovo. Domácnost uklizená a svátečně vyzdobená, dárky zabalené, cukroví napečené... Letos jsem tomu moc nedala. Místo uklízení jsem chodila na samá skvělá předvánoční setkání a pečení cukrovíček (tak tomu říkala babička) jsem vyměnila za výrobu super vaječného koňaku; ale asi jsem ho moc "vytunila" rumem, protože návštěvy od nás odcházely s úsměvem idiota ve tváři a vánočními písněmi na rtech... Jo, také jsem dnes pár melodií donesla, tak si je pustíme? To je totiž to jediné, co vám mohu takhle po internetu nabídnout... Ačkoliv ten vaječňák... Nechcete se přece jen ještě stavit? :-)

Již mnoho let se vám, přátelé moji, v předvánoční čas takhle vkrádám do obýváku a "trousím moudra", tedy rekapituluji uplynulý rok a říkám vám to, co bych si přála, abyste věděli a třeba o tom i přemýšleli.

I letos, stejně jako vloni, to byl rok ve znamení velké ztráty. Ano, vím Danielo Jugasová, že každá ztráta znamená, že přijde něco nového ... A ano, Fíbu Trenérku nahradila Zrzka Anglická, ale kdo mi, prosím pěkně, nahradí Bělu? Kamarádku se kterou jsem třicet let mohla konzultovat nejen pejsky a kynologické zapeklitosti, ale především jsem se vždycky mohla spolehnout na její podporu a shovívavý úsměv i v okamžiku, kdy jsem vymýšlela nějakou nesmyslnou akci nebo projekt, který byl už dopředu odsouzený k nezdaru.

"Nechtěj změnit celý vesmír," říkávala, "stačí, když budeš pečovat o svůj soukromý svět." No jo, měla pravdu, kdyby to všichni měli takhle nastavené, tedy starali se o své nejbližší a hlavně o ty, kteří jejich péči potřebují a stojí o ni, hned by bylo na světě líp. A tak ti Bělo slibuji, že už opravdu, ale teď už vážně, nebudu poskytovat nevyžádané rady a nabízet nechtěné služby, fakt, měla jsi pravdu v tom, že je to nesmyslná činnost. Budu tu pořád pro všechny, ale vždycky si počkám, až budu o názor nebo radu požádána, to Ti, Běluško, slibuji.

A co se povedlo? Dopsali jsme a nechali vydat s Frantou Šustou knížku Vystavování je hra, která se, navzdory mým černým prognózám, docela povedla... Jo a ani jsme se u toho nezavraždili i když se přiznám, že to se mnou asi František neměl jednoduché.

Následně pro mně Moraváci udělali krásný "křestní" den plný pejsků a vystavování v Ostravské kynologické hale. Díky moc, Franto Kašný & comp., opravdu se vám to povedlo.

A pak "malé kloboukové" Rokycany, které už mají v životě mnoha majitelů kavalírů (a nejen jich) své pevné místo ve společenském kalendáříčku. Jako jsou Národní výstavy psů v Klatovech ve znamení PINK, tak moje milované výstavy v Rokycanech budou už navždy, jak pevně věřím, ve znamení klobouků, kloboučků a fascinátorů. Už se moc těším, jak si to zase 13. června užijeme. Jo a bude tam i naše klubová výstava, tak se nezapomeňte přihlásit.

Nakonec bych vám všem chtěla popřát krásné svátky, hodně pohody a skvělých zážitků s rodinou a kamarády, které, jako já, znáte už třeba dvacet nebo i déle let, se kterými si nemusíte nic vysvětlovat, stačí se podívat a máte všichni jasno... Tak takoví přátelé jsou ti nejcennější.

Veselé Vánoce, moji milí, a už se těším na samá krásná setkání v roce s magickou číslicí 2020.